If you are having trouble viewing this email, click here.


Carta Pastoral

DOMUND 2021

“Quan experimentem la força de l’amor de Déu, quan reconeixem la seva presència de Pare en la nostra vida personal i comunitària, no podem deixar d’anunciar i compartir el que hem vist i sentit”

Aquestes són part de les paraules que el papa Francesc ens ha enviat aquest any amb motiu de la celebració del Diumenge Mundial de les Missions (DOMUND).

Però per poder obrir el nostre cor i explicar el que hem vist i sentit, necessitem haver viscut intensament la proximitat i la intimitat amb Déu. Aquesta és la condició per poder ser missioner. Tots som missioners des del nostre baptisme, i per donar compliment a l’exigència que comporta, hem de veure i sentir les veus del món amb els ulls de Déu. És el que fan els missioners que estan repartits per tot el món, seguint el mandat de Jesús: “aneu a predicar l’evangeli a tots els pobles”. Els missioners i missioneres són els que han descobert l’alegria de la seva fe i no se la poden guardar, sinó que han de comunicar-la per a ajudar a que els altres la descobreixin.

L’objectiu de la campanya del DOMUND, que cada any fem, és el d’explicar la tasca evangelitzadora de l’Església en terres de missió, donar a conèixer la vida d’aquelles comunitats i les seves necessitats, buscar fons de finançament, i promoure les vocacions missioneres.

Tampoc podem oblidar el treball que fan els missioners en bé de les persones d’aquests països, perquè puguin tenir una vida millor i més digna. En el nostre món veiem i sentim les veus dels que reclamen el pa material, perquè tenen fam; però també molts reclamen el pa espiritual de l’estimació, el respecte i la germanor entre tots. En definitiva el Pa de la Vida, que només es pot trobar en Déu.

Aquesta diada es una bona oportunitat per a la nostra comunitat d’acostar-nos als missioners amb el nostre recolzament, la nostra pregària i la nostra ajuda generosa.

Mn. José Ramon Pérez Rector

On arriba la teva ajuda?

COL·LECTA ESPECIAL PEL DOMUND

Diumenge 24 d’octubre

El Dia Mundial de les Missions a Espanya és conegut com el dia del Domund. Se celebra el penúltim diumenge d'octubre i ens recorda que formem part de l'Església Universal i que tots som missioners.

PER QUÈ ÉS NECESSARI EL DOMUND?

  • Explica l'obra evangelitzadora de l'Església en terres de missió
  • Dona a conèixer la vida de les comunitats que constitueixen l'Església Jove
  • Fomenta les vocacions missioneres
  • Busca l'ajuda econòmica per sostenir les Esglésies més pobres
  • Donar a conèixer les Societats Missionals Pontifícies, com a instrument del Papa per a les Missions,

ON ARRIBA LA TEVA AJUDA

L’any 2020, l’Obra Missional Pontifícia d'Espanya van destinar 11.105.214,47€ per satisfer les necessitats de les Esglésies pobres en territoris de missió:

  • Àfrica 8.400.543,13 €
  • Amèrica 1.618.632,13 €
  • Àsia 1.061.024,04 €
  • Oceania 25.014,90 €)

Santa Margarida Mª de Alacoque

Margarida Maria Alacoque va ser una monja i mística francesa, de l'Orde de la Visitació. Va promoure la devoció al Sagrat Cor de Jesús, juntament amb sant Joan Eudes. És venerada com a santa per l'Església catòlica.

Margarida Alacoque va néixer a la Borgonya, l’any 1647. Era la darrera dels cinc fills del notari Claude Alacoque i de Philiberte Lamyn. Ja de petita va demostrar gran devoció i religiositat. Als vuit anys va quedar òrfena de pare i va ser enviada a un col·legi de clarisses.

El 1661 va dir que se li aparegué la Mare de Déu. Als 22 anys va rebre la confirmació i ajuntà al seu nom el de Maria. Malgrat l'oposició de la seva mare, va voler seguir la vida religiosa i ingressà a la nova Orde de la Visitació.

Al monestir de la Visitació de Paray-le-Monial, entre Dijon i Lió, Margarida Maria va tenir un seguit d'aparicions de Crist, en carn i ossos: la primera va ser el 27 de desembre de 1673. La visionària deia que Crist li va dir que estengués la devoció al seu Sagrat Cor, ultratjat llavors pels pecats de la humanitat. Margarida va tenir aquestes visions durant 17 anys en forma de "col·loquis" amb Crist.

Al llarg de la seva vida, la monja hagués de suportar la incomprensió per part de les autoritats eclesiàstiques i de la mateixa comunitat del monestir, que dubtaven de l’autenticitat d'aquestes visions i que van fer que ella mateixa arribés a dubtar-ne, fins a trobar a un jesuïta, que esdevé el seu director espiritual i que, convençut de la sinceritat de la monja, va defensar-la davant de les autoritats, a risc de perdre el seu prestigi de sacerdot prudent, i aconseguint que Margarida recuperés la confiança en si mateixa.

Inspirada per Crist, Margarida va establir la pràctica de l'Hora Santa, pregària que feia entre les onze i les dotze de la nit, de cada primer dijous de mes, simbolitzant la tristesa mortal que havia hagut de suportar Crist en ésser abandonat a la seva agonia pels apòstols. També Crist li hauria dit que la festa del Sagrat Cor havia de ser el divendres següent a l'octava del dia de Corpus Christi.

Se la representa amb hàbit de monja, amb un cor vermell a la mà.

Nuevo proyecto de Acción Social

Con mucha ilusión arrancamos el nuevo reto para el grupo de Acción Social de la parroquia. ‘Familias ayudando a familias’ apoya a familias vulnerables del barrio de la Barceloneta.

¿Cómo colaboro?

  • Regala un poco de tu tiempo con visitas mensuales a las familias.
  • Haz un pedido de la compra para una familia (incluso on-line).
  • Dona muebles o electrodomésticos.
  • Ayuda a resolver gestiones relacionadas con tu profesión (abogado, médico, psicólogo, maestro...).
  • Colabora en cualquier necesidad que se presente (refuerzo escolar, canguro, acompañamiento a médicos, etc.).

También nos puedes acompañar a la adoración de los jueves en la Parroquia de Sant Miquel, una de las iniciativas que organiza Casa de María Reina de la Paz, gracias a la cual podemos desarrollar este proyecto.

¡Te esperamos!

Info: 650 28 19 65/617 301 985

Missatge del Papa d'octubre

El papa Francesc crida els cristians a donar un testimoni de vida que atregui, sense exigir ni obligar.

El Vídeo del Papa d'octubre, demana ser deixebles missioners en la vida quotidiana donant testimoni de la trobada amb Jesús i vivint amb gust d'Evangeli.

El Vídeo del Papa acaba de sortir a la llum amb la intenció d’oració que Francesc confia a tota l’Església Catòlica a través de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa.

A l’octubre, mes en què comença el camí sinodal i se celebra la Jornada Mundial de les Missions, el Sant Pare aprofundeix en la naturalesa evangelitzadora de l’Església i ens crida a tots a ser, justament, deixebles missioners.

Aquesta missió a la qual tots els batejats estem cridats se centra, sobretot, a “estar disponibles a la seva crida i viure units al Senyor en les coses més quotidianes, el treball, les trobades, les ocupacions de cada dia, les casualitats de cada dia, deixant-nos guiar sempre per l’Esperit Sant”.

Adoración diaria

Adoremos a Jesús Sacramentado con ayuda de un tiempo de formación , meditación y canto.

Adoración diaria

col·labora

Podeu fer aportacions en els comptes:

ES32 0081 0631 3700 0111 0122

ES11 2100 3017 0125 0001 6817

També amb el codi BIZUM: 00027.

NOTA IMPORTANT: Recordem que els donatius a l’Església Catòlica, d’acord amb la legislació vigent, son deduibles, segons la legislació vigent, del l’impost sobre la Renda de les Persones Físiques i del Impost de Societats en el seu cas. A aquests efectes caldrà enviar justificant del donatiu i les dades personals (nom, DNI/NIF i adreça postal) a [email protected]

Gràcies per la vostra generositat!











.
.
{{PRIVACY_STATEMENT}}